Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2015 14:18 - решение на проблема: от всеки кандидат-депутат - депутат
Автор: lateto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.10.2015 14:19


    Мъжете го удариха на политика в кръчмата и се давеха над ракийката, та под кривата круша сме женурята. Обаче и ние диплим политиката. Най-вече Пена, защото завчера се върна от Монтана, но не американската, а от Северна България. Дето се вика – видя и тя свят! Изръшка България от единия, та до другия край и вече и е ясно всичко. Поглед придоби, концепция написа, програми и обещания дава, не пада по-долу от никой истински депутат. От устата й елей и мед капе и ей я, и тя щаб формира. И тя се кандидатира! Около нея – все женуря с най-разнообразни виждания и в синхрон с всички останали, даваме само добри обещания, за нищо ги нямаме!

  Но да си дойдем на приказката, т.е. на обещанията! Ние, жените от под кривата круша, първо си избрахме лидер – естествено Пена и в крак с времето я произведохме в “царица”. Ей така, потекло уж има, важността и се засилва, авторитета и набъбва. Та нашата царица Пена измисли, ние и повервахме и когато му дойде времето програма “Рай за 80 дена” ще влезе в действие. По подобие на ония 800 дни, дето ги измисли друга една царска особа, която си прилича с Пена по това, че и  на двамата не им се разбира какво искат да кажат.

  Какво предлагаме ние, около българската царица Пена. Едно основно нещо – всеки кандидат-депутат автоматически и без избори да стане депутат. С това ще се спестят средства от агитации, ще се разреши въпросът с безработицата и престъпността. Можем да станем депутати, защо не? Всеки българин  е роден политик, има пориви да дава акъл, защо да се спира? Защо да се пречи на развитието ни? Искаме да депутатстваме – готово! По този начин няма да има безработни. Защото който не става за нищо и не може да върши полезна работа, да депутатства. Колко му е да се научи да натиска някакво си копче.?Пък и то не е задължително! Може да му го натиска и друг.

  Ония, дето все пак са решили да си вършат работата другаде, зящото я разбират или пък се чувстват кадърни, автоматически се сдобиват с роднина-депутат. Ставайки по този начин нечий братовчед, близък или поне депутатска дружка, човекът-труженик автоматически се сдобива с правото да се облажи около някоя фондацийка, приватизацийка или друга –ацийка, която носи парички. Сдобивайки се до един с близки    депутати, обирджийството също ще спаде до нулата. Депутатския имунитет ще пази депутатите от затвора, останалите пък ще се ползваме от закрилническите им ласки. И всичко това може да се случи не за 800, не за 80, а дори  само за 8 дни! Затова, гласувайте за царица Пена и програма “Рай за 80 дена”!

  Остава неизяснен въпроса, след като целият български народ се свърже в крепка депутато-роднинска-приятелска държава, кой ще работи? Защото у нас мераклии за вождове много, но индианци няма, т.е. няма да има кой да бачка! Но затова царица Пена ли да мисли?

Юни 2001 г. 

 От книгата ми Под кривата круша. 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lateto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 257408
Постинги: 120
Коментари: 169
Гласове: 228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930