Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2011 13:08 - Каква демокрация, какъв преход, боже мой!
Автор: lateto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2063 Коментари: 8 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дори не забелязвам тази дата, толкова омерзено, уморително и унизително ми звучи. Обаче без да искам, попаднах на някакъв диалог от форумите между двама на двата полюса. На единия комунистите му пречат толкова, колкото врагът в първите години след 9.09.1944. Всякакви имена, които на въпросната персона нещо не харесваше, (а той явно никого не харесва) наричаше комунист, който трябва да бъде унищожен тутакси. Незабавно и без съд! Как пък не се свършиха, не знам! Вероятно ако на този „свободолюбивец „ някои органи отказват да го слушат, то затова пак комунизма ще му е виновен. Другият опонираше, че имало и хубави работи, но тях няма да изброявам, защото по-паметливите и по-възрастни хора добре ги знаят и няма какво да напомняме за здравеопазване, обучение, отпуски, курорти, собствени жилища…Е, ама не карахме Мерцедеси и Опели. Сега караме и 10 годишна кола си е успех! Десетгодишна, ама западна! Дори и дрехите им износваме. Овехтели, ама и те от Запад, чудо голямо! Спомням си с какъв срам влязох да първи път в подобен магазин, а сега не ми пука и си ровя из парцальотините с надеждата да си открия запазена дрешка. Но това са дребни кахъри и хич не ме вълнува с какво е покрито тялото ми. Вълнуват ме разрушените заводи, където хората си вадеха хляба. Вълнува ме това, че учените от БАН нямат пари за наука, а напомпани със силикон и преминали през декоративна пластика момета се превръщат във високоплатени държанки на депутати, спортисти и всякакви там новобогаташи, за които провинциалният ми мозък не се досеща. Изпитвам срам от това, че те пръскат пари за един ден за дрешки из световни магазини за такава сума , колкото е бюджета за две години на цяло семейство. Как да не ме е срам от това, че умствения труд, онзи, който прави прогреса, е избутан в девета глуха линия, а цялото внимание е насочено точно към тия псевдо ВИП персони. Защо дори и вестници с претенции не минават без гола плът, от това ли да се гордея? Защо езика ни е замърсен до неузнаваемост с чужди думи, за които има български, от бруталния жаргон…Кой не се срамува от факта, че държавата няма пари да лекува децата си? Едно по едно отпаднаха хубавите неща, създаващи спокойния живот. Вече до толкова си мисля с носталгия за онова спокойствие, че почти забравих за лошите неща. Криза е, а ние сме си в нея от години. Може би някога недоимъка ще отмине, хората няма да пестят от лекарства и храна. Но какво ще е останало от духовността? Загубите ще са непоправими. Щом учителите едва се оправят, учените палят свещ за науката, творците, за да преживяват, се нагаждат към долнопробния вкус на хората с пари…какво да очакваме. И ако ги сложим на кантар, не знам какво ще надделее…Всъщност, всеки според живота си. Когато човек е лишен от възможност да работи, опустяла му и демокрацията и чудото! А свободата всеки носи в душата си и нищо не е в състояние да промени това. Латинка Минкова  



Гласувай:
8



1. apostapostoloff - Няма вече "ние", има САМО "аз"!
10.11.2011 13:17
И слава Богу! Това, което важи за вас, не важи за мен, а и за много други като мен.

Пътувате из цял свят свободно; дращите и дрънкате, каквото ви дойде на ума; можете да печелите колкото си щете (стига обаче наистина да го можете); почивате в чужбина; носите маркови дрехи; имате собствени жилища, че и вили; магазините преливат от стоки; кръчми и ресторанти се пукат по шевовете от посетители; 60 % от българите са затлъстели и... пак хленчите и се оплаквате.

На всичко отгоре в 12 000 000 банкови сметки българите кътат над 51 МИЛИАРДА ЛЕВА!

България НИКОГА, НИКОГА не е била по- добре!

Стига вече сиромахомилски дивотии, защото това става вече ОТВРАТИТЕЛНО!
цитирай
2. lateto - Да, това е вярно за много малко хора. ...
10.11.2011 13:32
Да , това е вярно за много малко хора.Огромна част от пътуващите по цял свят го правят за да работят там, а не от кеф.Да пътуваме за удоволствие, колко са? Печеля колкото решат, че ще ми дадат.Дори и да търпя обиди от толкова" можещ и кадърен" човек като Вас, дори и това трябва да търпим.Защото не знаете за моето можене, нали? Или учените в БАН са некадърници? Кръчмите в моя град оредяха, затвориха ги и са почти празни.Затлъстяването идва от лошокачествено хранене .Магазините преливат от същата напомпана с химия храна, която разболава хората. Не хленча, а най-отвратителното е, че не ви е приятно друго мнение, освен вашето.Явно тънете в охолство и не допускате, че има съвестни и кадърни хора, които искат с честния си труд да живеят почтено. Е, явно ви е непонятно...защото мислите "има само АЗ" и минавате през всичко за това "АЗ" Невероятен егоизъм...
цитирай
3. анонимен - България НИКОГА, НИКОГА не е била ...
10.11.2011 13:34
България НИКОГА, НИКОГА не е била по- добре! Я па тоя!Ти май не живееш тук.Колко са лошите кредити, безработицатаи т.н.Извади си х...я на Боко от задника и се огледай.
цитирай
4. анонимен - Точно така!
10.11.2011 15:30
Браво! Хвала на люде като теб! Не че това ни топли, но така трябва да се пише -ясно и точно, а не да се замазва истината.
цитирай
5. анонимен - Точно така!
10.11.2011 15:31
Браво! Хвала на люде като теб! Не че това ни топли, но така трябва да се пише -ясно и точно, а не да се замазва истината.
цитирай
6. injir - Няма преход. Има само криза...
10.11.2011 19:53
Няма преход. Има само криза...
цитирай
7. pcelata - Много сте права Г-жо Минкова!
10.11.2011 19:57
Аз съм доста по млада от вас,но помня купоните;помня опашките за хляб;помня
празните магазини;помня и корекомите;помня и кога Българите-спряха да внасят
от Турция,и започнаха да произвеждат платове и дрехи...И да не ги изброявам.
Но си спомням,едно интервю;,,Няма по голяма мафия от Българите!''И това,го казваше човек на Италианската мафия.От там на татък,се вижда.
цитирай
8. lateto - до много по-младата
11.11.2011 08:54
Тогава не сте имали възможност да следите живота и за купоните щяхте да знаете, че си беше режисирано, отвън естествено.Лично аз предпочитам не толкова разнообразна, но качествена храна, коятоне разболява хората.Това за производството на платове и дрехи в ново време ми се губи...защото в Сливен имаше текстилна индустрия, а остана смътен спомен.Дрехите пък са от Китай.А да вярвам на Италия, о боже, те са производители на най-големите ментета.Нима трябва да се доверявам на хора, които не ни познават като нация? Аз, като по-възрастна, поживяла и прочие набрани опитности, използвам главата си по предназначение и след необходимата информация, сама си правя заключения.Не сте ли чули от тях, че столицата ни е Букурещ и на това ли вярвате?Има мафия в България, но нали от тях се научиха?И накрая - нищо не си заслужава пред факта, чемасата от народа живеем много по-зле, много по-унизени и много по-бедни.И накрая, нещо не може да се сравни с невъзможността да лекуваш детето си , да продадеш органите си, за да оцелееш , да продаваш бебета...Живота е пред младите хора, дано успеят да го направят такъв, че да се чувстват щастливи!!!Друго не искам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lateto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 256728
Постинги: 120
Коментари: 169
Гласове: 228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930