Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2011 11:10 - Тъпи и мошеници ли са англичаните?
Автор: lateto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1727 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чудя се, как в безпрецедентните размирици из Лондон, а вече и из други градове все още не са обвинени чужденците. Тези „гадни, необразовани и крадливи” племена нападнали като пълчища високоинтелигентната държава, из която по правило щъкат само от лорд нагоре. Но не за това ми е думата, защото явно подобна идиотщина може да се случи навсякъде, а не както българинът обича да казва „Това само у нас може да се случи”. Да, ама не се е случило за цели три дни. Мародерството при палежа на Партийния дом в София преди години мина по-бързо… За друго си мислех, когато гледам как почти деца и младежи търчат из улиците, палят и грабят. Че прекалено много идеализираме народа на Запад, а себе си подценяваме. Ако трябваше да си направя заключение за англичаните от поведението им в България, бих си помислила, че са прекалено тъпи и мошеници. Основание за първото: познавам английско семейство, което от пет години живее плътно в България и въпреки героичните усилия на лейдито по разни училища, не можа да скалъпи и едно изречение. Мъжът направо се отказа и продължава да се запъва пред единствената дума, която научи, а именно „Здравей”. За това, че са мошеници: наскоро майката на момиче, което работело в ресторант на морето ми разказа, че дъщеря и така се напатила от английските туристи, че хвърлила престилката и си тръгнала. Не, не става дума за това, че се напиват като свине и повръщат, на това им свикнахме. Сега поръчвали храна, изяждали половината и изведнъж решавали, че не е хубава, правели скандал и си тръгвали, без да платят.Ако скарата била приготвена на електрическа скара заявявали, че искали с дървени въглища и обратното. Крайният резултат - духват, без да платят. Чудя се, дали ако българите постъпват така в тяхната държава, няма да ни омаскарят целокупно като мошеническа нация? Въпреки това съм далече от мисълта, че англичаните като народ са такива. Това, че тук идват отрепките не е характерно за цялата държава, защото ги има навсякъде. Но ние не лепим етикета на целокупното население, както това правят за нас. За това ми беше думата, че прекаленото високомерие на някои държави е не само излишно, но  жалко и унизително за самите тях. Хората като личности са различни и не е редно на цяла нация да се лепят обидни етикети от поведението на група лица. Латинка Минкова



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mirogankov - Съгласен съм с Вас!
10.08.2011 11:19
Напълно споделям Вашето мнение.И мен самия ме вълнуват понякога тези противоречия,и напълно се присъединявам към тези верни обобщения и заключения.
цитирай
2. phoenix2000 - Ходил съм в Ирландия и Шотландия
10.08.2011 11:48
Хората там просто мразят англичаните. Ходил съм и в Либия. Не виждам разлика с положението в Либия и Сирия. Наричат тези хора в Англия престъпници, а онези в Сирия бунтовници. Защо ООН не приеме резолюция да се бомбардира Лондон и резиденциите на Тони Блеър в защита на мирното население. Това се нарича лицемерие :)) Поздрави
цитирай
3. darcy - Англичаните верно не са най-качествена "стока"
10.08.2011 14:23
но примерът Ви с английското семейство, което не е успяло да научи български за пет години в БГ, не е подходящ аргумент. Не знам имате ли представа колко труден език е българският в действителност.
цитирай
4. lateto - За ученето на езика. Вярно, може и да ...
10.08.2011 18:36
За ученето на езика. Вярно, може и да е труден българският, но много чужденци , вкл. и виетнамци успешно се спарвят. Дори и англичани проговарят, стига да искат.Въпросът беше, че от нежеланието или неможенето на едно семейство, не си правя заключения, че цялата нация е тъпа, както те правят за нас.Хванали някой циганин да краде и хоп, цялата нация е от крадци. Това лично мен ме обижда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lateto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 256784
Постинги: 120
Коментари: 169
Гласове: 228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930