Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2010 17:39 - Как да ни обичат и уважават другите, като ние се самонамразваме?
Автор: lateto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2010 Коментари: 1 Гласове:
3



 Няма как да не ви е направило впечатление, че след много от споменаваните негативни човешки качества и постъпки, не само в медиите, но и в разговори помежду ни, често  се прикачва  допълнението, че  „това може да се случи само в България”. Така излиза, че в държавата ни живеят най-завистливите, най-крадливите, най-злобните, най-отмъстителните, най-лошите, най-корумпираните и въобще всичко най-лошо, за което се сетите. И не стига това, ами от най-високо ниво ни определят пред света като некачествен  човешки материал и че дори в ада не ни е нужен дявол да ни натиска в казана.

Защо пиша това ли? Ами защото се чувствам обидена. Като всеки човек си имам недостатъци и дори и да са в повече,  изброените  лоши определения не ми подхождат  и не съм съгласна да ги лепят  на приятелите и близките ми. Позамислих се колко от тях са с изброените качества. Да речем от  100 човека 80 са напълно порядъчни, притежават много положителни качества и в поносими граници и отрицателни, т.е., те са добри и съвестни хора, които живеят като всеки добър и нормален човек на планетата. Или може би мислите, че изброените лоши качества са  български патент, притежаваме ги само ние ( при това в изобилие ), а другите народи са чистокръвни ангели, без помен от лошотия в себе си? Че някъде си нямало злоба, завист, корупция , измамници, крадци..?

И как да ни уважават другите народи, като ние самите настървено си лепим такива етикети и влагаме маса енергия в самооплюване и самонамразване! Може би съм една от изключителните щастливки, която не е обкръжена от изключително гадни  хора. Може би около вас не е така? Дали онези, които прочетат тези редове могат да изброят двадесетина добри човека, които познават? Ако е така, значи не сме чак толкова лоши. Ако ли пък не се сеща за добри и порядъчни хора, толкова по-зле за него.

Много ми се иска да отделите малко време,  да помислите и после само с 1-2 реда да напишете колко добри и колко лоши човека познавате. Дали пък няма да излезе, че не сме чак толкова черни? Когато прехвърляте през ума си за порядъчни хора, не мислете за управляващите. Въпреки че в момента повечето доскоро са били  едни от нас, те бързо са претърпели метаморфоза. И не се знае в какво бихме се превърнали и ние, сменяйки всекидневието си с депутатско битие  и произхождащите от това екстри, съблазни и капани. Тук става въпрос за хората около вас…

Латинка Минкова



Тагове:   как,   обичат,   Ние,


Гласувай:
3



1. concova - Добре си го казала, Лате! Добър ч...
14.04.2010 23:34
Добре си го казала ,Лате! Добър човек е приятеля ,на когото ще звъннеш посред нощ и ще му кажеш:"Ела-имам нужда от теб" и той няма да те попита -"Защо"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lateto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 256686
Постинги: 120
Коментари: 169
Гласове: 228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930